11.4 De grote scheiding

Ben je het eens met de stellingen:

Of je wel of niet gelooft in het leven na dit leven en wat je gelooft over het leven na dit leven, heeft altijd invloed op je doen en laten hier en nu.

C.S. Lewis - De Grote Scheiding | Bksy

Over ‘The Great Divorce’ van C.S. Lewis

‘There are only two kinds of people in the end: those who say to God, “Thy will be done”, and those to whom God says, in the end, “Thy will be done”. All that are in Hell choose it. Without that self-choice there could be no Hell. No soul that seriously and constantly desires joy will ever miss it.’ The Great Divorce, Lewis, ch. 9

Vertaling: “Er zijn uiteindelijk maar twee soorten mensen: degenen die tegen God zeggen: “Uw wil geschiede” en degenen tegen wie God uiteindelijk zegt, “Uw wil geschiede”. Allen die in de hel zijn, kiezen ervoor. Zonder die zelfkeuze zou er geen hel kunnen zijn. Geen enkele ziel die serieus en constant naar vreugde verlangt, zal het ooit missen’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s