10.6 Vieren

‘In de stagnaties, het leed en de pijn, zijn we geneigd de doorbraken in de geschiedenis te vergeten. In zulke tijden wordt dank zij de feesten de herinneringen aan Zijn redding wakker gehouden, en wordt het vertrouwen gewekt dat ook ditmaal onderdrukking en geweld niet het laatste woord zullen hebben. Vaak gaat het in de feesten immers niet om een vreugde die spontaan tot viering leidt. Vaak moeten we onszelf ertoe brengen ons hart aan dat vertrouwen te herinneren (…) De viering schept even afstand tussen ons en de ogenschijnlijke toekomstloosheid.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s