1.3.2. Wat is de zin van het leven volgens …?

Wat vind je van de drie klassieke antwoorden hieronder?

Rooms-katholieke Schoolcatechismus (1920-1964):Vraag 1: Waartoe zijn wij op aarde? Antwoord: “Wij zijn op aarde om God te dienen en daardoor hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn.”

Heidelbergse Cathechismus (16e eeuw): Vraag: Wat is uw enige troost, beide in het leven en sterven? Antwoord: “Dat ik met lichaam en ziel, beide in het leven en sterven, niet mijn, maar mijns getrouwen Zaligmakers Jezus Christus eigen ben, Die met Zijn dierbaar bloed voor al mijn zonden volkomen  betaald en mij uit alle heerschappij des duivels verlost heeft, en zo bewaart, dat zonder den wil van mijn hemelse Vaders geen haar van mijn hoofd vallen kan, en mij alle ding tot mijn zaligheid dienen moet; waarom Hij mij ook door Zijn Heiligen Geest van het eeuwige leven verzekert, en Hem voortaan te leven van harte willig en bereid maakt.”

Micha 6: 8: “Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.”

Als je de volgende zaken in een volgorde moet zetten, waarin ze van veel tot minder belang zijn voor jouw zingeving. Wat is je top drie en wat je laatste?

Geluk, gezondheid, liefdesrelatie, bezit, kinderen, geld, waardering, familie, vrienden, nuttig , machtig, heilig, beroemd, wereld verbeteren, werk, van betekenis zijn, vrij, bewonderd worden, goed herinnerd worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s